Ek Garanti Hizmeti ile Satın Alınabilecek 6 Ürün

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Ek garanti hizmeti hangi ürünler için mantıklı bir seçim olacağını net olarak söylemek bir hayli zor. Ancak genel kapsamıyla konuyu ele almak için bazı ürünler üzerinden örnekler vermemiz mümkün. Bugün sizler için ek garanti hizmetleri ile satın alınması mantıklı olan 6 ürünü derledik. Ek garanti tanımından sonra detayları gelin birlikte inceleyelim.

Ek Garanti Nedir?

Satın alınan ürüne ilişkin yasal garanti süresinin sona ermesiyle birlikte devreye giren ek süreç için ek garanti kavramı kullanılır. Bu süreç ile beraber ilgili firma tarafından belirlenen ek ücret karşılığında cihazın ömrünü devam ettirebilmesi için verilen, yetkili teknik destek hizmetine ek garanti denir. Ek garanti ile 2 yıllık yasal garanti süresi olan ürünlere; +1, +4 ve +7 yıl gibi uzun süreli ek sözleşmeler yapılabilir. Ancak bu ek süre üründen ürüne farklılık gösterebilmekte.

Ek garanti hizmeti tercihi noktasında en mantıklı seçimler günlük olarak kullandığımız ve sorunsuz çalışmasına ihtiyaç duyduğumuz pahalı ürünler yönünde.

1- Buzdolapları

Buzdolapları evlerimizin temel dayanakları olarak tanımlayabileceğimiz ürünlerin başında geliyor. Bununla birlikte buzdolabınızın yalnızca bir gün için arıza yaptığını düşünelim. Muhtemelen bu süre zarfında yaşanabilecek potansiyel stres dahi ek garanti hizmeti yaptırmamız için yeterli. Çünkü bozulan bir buzdolabının ortalama tamir maliyeti, yeni bir buzdolabı almak ile oldukça yakın maliyetlere denk gelebiliyor. Bu noktada firmalar tarafından sunulan standart garanti hizmetine ek olarak alacağımız hizmet yüksek ihtimalle bizim yararımıza olacaktır.

2- Çamaşır Makineleri

Evlerimizin temel dayanaklarını oluşturan bir diğer üründe elbette çamaşır makinesi. Kullanılan her farklı döngüde farklı ısıya, neme ve kuvvete maruz kalan çamaşır makineleri kolaylıkla zorlanabiliyor. Çünkü deterjan, saç, kir, toz ve unutulan eşyaların çamaşır makinelerine zarar verme potansiyelleri oldukça yüksek. Bu yüzden garanti kapsamını genişleterek çamaşır makinelerini kullanmamızda fayda var.

3- Televizyonlar

Televizyonlar her geçen gün teknolojik anlamda daha karmaşık bir hale geliyor. Elbette bu karmaşa bizim hayatımızı kolaylaştırsa dahi potansiyel sorunları da beraberinde getiriyor. Daha büyük ekranlar, daha güçlü bileşenler ve yüksek ses teknolojileri ile beraber tamirat işlemleri için teknik servis desteği şart. Bu noktada televizyonunuzu daha rahat kullanmak için satın alım sürecinde ek garanti hizmetinin değerlendirilmesinde fayda var.

4- Ev Elektroniği

Ev elektroniği artık hayatımızda değişmeyen ve neredeyse vazgeçemeyeceğimiz bir olgu. Bununla birlikte dizüstü bilgisayarlarımız, cep telefonlarımız veya tablet bilgisayarlarımız bir çoğumuzun iş istasyonu anlamına geliyor. Bu yüzden ev elektroniği olarak tanımlayabileceğimiz kişisel elektronik cihazlarımızı satın alırken ek garanti hizmetlerini göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

5- Kuyu Pompaları

Alışılagelmiş ürünlerin bulunduğu listemize beklenmedik bir giriş gibi görünse de; kuyu veya su pompaları hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle müstakil evlerde görebildiğimiz kuyu pompaları ve apartmanlarda kullanılan su depoları noktasında garanti kapsamını genişleterek; olası yüksek onarım maliyetlerinden korunabiliriz.

6- Bulaşık Makineleri

Evlerimizin temel dayanakları tanımına dahil edebileceğimiz bulaşık makinelerinin bozulma olasılığı bir hayli yüksek. Bu yüzden hassas olan bulaşık makinesi satın alım süreçlerimizde de ek garanti hizmetlerini göz önünde bulunmakta fayda var.

Bu listenin çok daha detaylı veya farklı bir şekilde oluşturabileceğimizin farkındayız. Bizim tercih ettiğimiz ürünler bu şekilde. Sizlerin listeye eklemek istediği ürünler veya paylaşmak istediği hadiseler var ise bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

"egaranti’de API Entegrasyonları"

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et