Ek Garanti & Genişletilmiş Garanti Farkları

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Ek garanti ve genişletilmiş garanti hizmeti ilk etapta kullanıcılar için oldukça benzer hizmetler olarak algılanabilir. Bu iki hizmetin detaylarına, farklarına gelin birlikte göz atalım.

Ek Garanti Nedir?

Satın alınan ürüne ilişkin yasal garanti süresinin sona ermesiyle birlikte devreye giren ek süreç için ek garanti kavramı kullanılır. Bu süreç ile beraber ilgili firma tarafından belirlenen ek ücret karşılığında cihazın ömrünü devam ettirebilmesi için verilen, yetkili teknik destek hizmetine ek garanti denir. Ek garanti ile 2 yıllık yasal garanti süresi olan ürünlere; +1, +4 ve +7 yıl gibi uzun süreli ek sözleşmeler yapılabilir. Ancak bu ek süre üründen ürüne farklılık gösterilebilir.

Peki ya ek garanti ile farkını irdelediğimiz genişletişmiş garanti hizmeti nedir?

Genişletilmiş Garanti Nedir?

Genişletilmiş garanti, ürünü üreten firmanın hüküm ve koşulları ile eşleşmeyebilecek durumlar için sunulan hizmete verilen isimdir. Yani ilgili firma tarafından belirlenen ek ücret karşılığında genişletilmiş garanti ile beraber satın alınan ürünün garanti kapsamının teknik anlamda daha kapsayıcı bir hale geldiğini söyleyebiliriz. Genişleyen garanti kapsamı ile ücretsiz çözüm olarak sunulan hizmetin kapsamı genişler. Bu sayede garanti kapsamı içerisinde taahhüt edilen problem kapsamının genişliği de artar.

Ek Garanti & Genişletilmiş Garanti Farkları

Her iki hizmet arasındaki farkı ayırt etmek oldukça basit. Fakat firmalar bu iki hizmeti genelde ek garanti başlığı altında verdiği için farklara pek değinilmemekte. Fark noktasında ek garantiyi süre, genişletilmiş garantiyi ise kapsam bazlı düşünebilirsiniz. Yani iki kavramı birleştirilerek aşağıdaki şekli hayal etmemiz mümkün.

Ek garanti ile dikey kenarlar, genişletilmiş garanti ile yatay kenarların uzunluğu değiştiğini hayal edin. Arka planı ise satın alınan üründe çıkabilecek olası problemlerin artışını gösteren alan olarak varsayın. Bu durumda üründen ürüne değişiklik gösterecek olsa da kare şeklinde olan kapsamı optimum hizmet olarak tanımlayabiliriz. Aslında tam olarak bu noktada da farklar ile beraber optimum alanı oluşturup hizmet olarak kullanıcılara sunma noktasında devreye firmalar giriyor. Bu firmalar ile beraber farklı iki hizmet arasındaki farklar birleştirilerek kullanıcıların hizmeti kolaylıkla kavraması sağlanıyor.

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et