Airfryer Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Airfryer, son dönemlerde popülerliği ile beraber bir çoğumuzun satın almayı bir kez de olsa düşündüğü bir ürün. Peki airfryer alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Airfryer nedir?

Türkçe anlamını sıcak hava fritözü olarak ele alabileceğimiz airfryer için; az miktarda yağ kullanarak, sıcak havayı döndererek yemek pişirebilen ve tezgah üstünde kullanılabilen konveksiyonel bir fırın diyebiliriz. Bununla birlikte airfreyerlar ile beraber kızartmalar, sebzeler, atıştırmalıklar, kırmızı veya beyaz et gibi bir çok farklı ürünü kolaylıkla pişirmek mümkün.

Airfryer nasıl kullanılır?

Airfryerları fırınlardan ayıran en büyük nokta, içindeki pervane yardımıyla sıcak hava yiyeceğin bulunduğu kısımda döndürülüyor. Bununla birlikte dönen hava ile beraber ısıyı tüm alana eşit oranda dağıtabiliyor. Üründen ürüne değişen özellikler ile beraber, birçok üründe yiyecek bazlı modlar bulunuyor. Bu modlar ile beraber kolaylıkla pişirme işlemleri gerçekleşebiliyor.

Alırken nelere dikkat edilmeli?

Airfryer alırken ihtiyaçlara yönelik bir çok farklı kıstası göz önünde bulundurabiliriz. Ancak temel olarak ele aldığımızda bu kıstasları 5 temel noktaya düşürmek mümkün.

1. Dijital veya manuel kontrol paneli

Airfryerlar içerisinde baz versiyonlara baktığımızda; zamanı ve sıcaklığı ayarlamak için manuel düğmeler bizleri bekliyor. Bununla birlikte orta seviye ile beraber bazı modellerde bizi dijital paneller bekliyor. Dijital paneller ile beraber, ayarladığınız programlarda kalan süreyi görmek, ek müdahaleleri gerçekleştirmek ve bazı otomatizasyonları kolaylıkla kullanmak mümkün hale geliyor.

2. Hız

Elektrikten güç alarak çalışan airfryerlar hız noktasında farklılık gösterebiliyor. Daha çok elektrik tüketen cihazlar genelde daha hızlı pişirim performansı gösterebiliyor. Bununla birlikte bu cihazların elektrik tüketim oranında da artış görülebiliyor. Ancak bu elektrik tüketiminde ütopik bir fark bulunmuyor. Bu sebeple önceliklere göre hız kıstasını fiyat ile beraber göz önünde bulundurmak gerekiyor.

3. Hacim

Kapasite airfryerlar için oldukça önemli bir detay. Çekirdek aile ile geniş bir aileye yapılan yiyecek porsiyonları aynı değil. Bu noktada dar hacimli bir cihaz ile 4 pişirim yapmak yerine, daha geniş hacme sahip cihaz ile 2 pişirim yapmak çok daha kullanışlı. Bu sebeple airfryer alırken kaç kişilik yemekler yapacağınızı ve cihaz içerisinde ızgara ekinin bulunup bulunmadığını göz önünde bulundurmakta fayda var. Çünkü ızgara sayesinde cihazın hacmini optimum bir şekilde kullanabiliyoruz.

4. Sallama

Airfryer ile yiyecek pişirirken; sıcak havanın ürünün her yerine etkili bir şekilde temas etmesi için aralıklar ile yiyecekleri sallamak veya karıştırmak gerekiyor. Bazı airfryerlar dönebilen yapısı ile beraber bu manuel işlemi kullanıcıdan beklemeden kendisi yapabiliyor. Ancak bu özellik ile beraber fiyatlarında arttığını söylemek gerekiyor.

5. Temizlik

Pişirim sonrasında cihazda yiyecekleri katıp cihaza geri taktığımız alanı yıkamamız gerekiyor. Bununla birlikte temizlik noktasında bir çok airfryer bulaşık makinesinde yıkanabilirken, bazılarının elde yıkanması tavsiye ediliyor. Bu noktada cihazlarda kullanılan materyallere göre temizlik kolaylığı farklılık gösterebiliyor. Bu sebeple satın alacağınız airfryer'ın kolay temizlenebilen materyallere sahip olmasında fayda var.

Bu hafta özellikle son dönemde bir çok eve yeni giren airfryerları satın alırken dikkat etmemiz gereken noktaları ele aldık. Önümüzdeki haftalarda da ürünlere özgü benzer detayları ele alacağımız içeriklerimizi sizlerle paylaşıyor olacağız. egaranti blogunu takipte kalın.

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et