2023’te Çok Satacağı Öngörülen Ürünler Neler?

2 yıl önce   •   3 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Geride bıraktığımız 2022 yılı ile beraber özellikle 2023 e-ticaret trendleri konuşulmaya başlandı. Peki 2023 yılında çok satacağı öngörülen ürünler hangileri? Konu hakkında görüşler neler?

Pandemi ile beraber inanılmaz bir ivme ile gelişen e-ticaret faaliyetleri, satılan ürünlerin verilerini çok daha net bir şekilde kayıt alınmasına olanak sağlıyor. Bununla birlikte bir sonraki yıl satış öngörüleri daha gerçekçi veriler ile öngörülebiliyor.

2022 Yılında En Çok Satılan Ürünler

2022 yılında en çok satanlar listelerine göz attığımızda; hazır yemek, kişisel bakım ürünleri, çiçek, teknolojik ürünler, temizlik ürünleri, evcil hayvan ürünler, kitap, dijital kodlar ve ofis aksesuarları göz çarpan ürünler arasında yer alıyor. Aslına bakarsak bu ürünlerin bir çoğu zorunlu ihtiyaçlardan oluşan ürünler. Peki bu ürünlerin satışı 2023 yılında da aynı şekilde devam edecek mi?

Yüksek ihtimalle evet. Çünkü bu ürünlerin bir çoğu hayatımızı devam ettirmek için zorunlu olarak ihtiyaç duyduğumuz ürünler. 2023 yılına yönelik e-ticaret trendleri noktasında ise birçok uzman farklı yorumlarda bulunuyor.

2023 Alışveriş Trendleri

E-Ticaret platformu Sendcloud tarafından Rob van den Heuvel, 2023 yılını sürdürülebilir ticaretin hızlı ticareti yeneceği yıl olarak görüyor. Bugün tüketicilerin yaklaşık %8'i sürdürülebilir dünyaya yönelik tutumlara dikkat ediyor. Bununla birlikte 2023 yılında bu oranın artacağını düşünürken; hem lojistik firmalarının hem de firma sahiplerinin tüketiciler için sürdürülebilir davranış değişikliğinde büyük rol oynamasını bekliyor.

Pictibe tarafından Florian Ibe, yaşanan küresel kriz nedeniyle 2023 yılında alıcılar için firmalar arasında rekabetin artacağını belirtiyor. Bu rekabet içerisinde belki de en önemli etken SEO. SEO açısında başarılı olan satıcıların hızlı ve güçlü bir şekilde büyüme fırsatına sahip olduğuna yönelik açıklamalarda bulunuyor.

Omnisend tarafından Greg Zakowicz, markalar arasındaki rekabetin sunulan değer mekanizmaları ile sonuçlanacağını belirtiyor. Bununla birlikte markalar tarafından oluşturulacak hikayenin müşteri edinme noktasındaki önemin 2023 yılında artışa geçeceğine yönelik açıklamalarda bulunuyor. Yani müşteri hizmetleri, sadakat programları, müşteri referansları, iade politikaları ve yüksek puan alan ürünler müşteri tarafında katma değeri arttıran detaylar arasında yer alıyor.

Sektörde bulunan isimlerin yorumlarına baktığımızda geçmiş yıllarda satılan ürünler ile beraber firmalar arasında rekabetin teknik tarafta daha büyük bir aşamaya geleceği düşünülüyor.

2023 Yılında Çok Satacak Ürünler

Akıllı Saatler

Teknolojik ürün kategorisi altında ele alınabilecek olan akıllı saatler oldukça popüler bir ürün grubu. Sürekli olarak güncellenen akıllı saatler, yaşam rutinini kolaylaştırdığı ve ölçülebilen sağlık verileri ile oldukça geniş bir müşteri skalasına hitap edebiliyor.

Dijital Kod Ürünler

Çevrimiçi ortamda satılan ve fiziksel olmayan ürünlerin tüketimi her geçen yıl artıyor. Bu artışın başını e-kitaplar, resimler, videolar, oyunlar, abonelikler ve yazılımlar çekiyor. Bu tür ürünlerin tüketiminin kolaylığı ve sunduğu faydası sayesinde tüketiciler tarafından kolaylıkla tercih edilebiliyor.

Telefon, Tablet, Bilgisayar Aksesuarları

Gelişen teknoloji ve yazılımlar, tüketiciler tarafında kullanılan cihazlarında geliştirilmesi ihtiyacını doğuruyor. Örneğin kablo dönüştürücüler, telefon kılıfları, powerbankler. Teknolojik cihazlarını donatabilen bu aksesuarlar ile ana cihazdan alınan verim kolaylıkla arttırılabiliyor.

Korumalı Gözlükler

Teknolojinin hayatımızdaki kullanım alanı ile beraber günümüzün büyük bir kısmı telefonlara, tabletlere, bilgisayarlara veya televizyonlar ile ekran başında geçiyor. Bu ekranlardan göz sağlığımızı korumak için ise korumalı gözlükler devreye giriyor. Doğan bu ihtiyaç ise beraberinde korumalı gözlüklerin popülerliğini getiriyor.

2023 yılında çok satılması beklenen ürünlerin listesi kolaylıkla uzatılabilir. Bu noktada temel ihtiyaçlarımızı karşılayan ürünlerinde satışları aynı şekilde gerçekleşecektir. Uzmanların görüşlerine bakarak 2023 yılında ürünlerinizden yüksek satış verileri elde etmek istiyorsanız teknik anlamda gerçekleştirdiğiniz faaliyetler 2022 yılında göre çok daha önemli.

"Müşteri Memnuniyeti Artıran 5 Madde"

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et