Yetkili Servis Süreçlerinde egaranti Çözümü

bir yıl önce   •   3 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Markaların tüketiciler ile iletişime geçtiği en önemli kanallardan bir tanesi yetkili servisler. Yetkili servisler markanın kimliğini yansıttığı gibi, müşteri izlenimlerini doğrudan etkileyebilen faktörlerin başında geliyor. Türkiye pazarının tamamında faaliyet gösteren bir markanın en az 7 bölgede 7 tane servis noktası bulunuyor. Servisler satışı yapılan ürünlerin kurulum aşamasında ve garanti süreçlerinde de aktif olarak yer alıyor. Bugün konumuz yetkili servis süreçlerinde egaranti ile oluşturduğumuz faydalar.

Yetkili servislerin sayısı markalar tarafından belirlenen alanlarda stratejik olarak oluşturuluyor. Bu noktada markaların nüfus yoğunluğu ve satış oranları gibi klasik kıstasları göz önünde bulundurduğu herkes tarafından biliniyor. Ancak işin arka tarafında, süreçlerin uçtan uca optimize edilebilmesi için bir çok parametre devreye giriyor. Yetkili servisler ile beraber bir çok iş paketi markaların ek yönetimine ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte yetkili servislerin verimli hizmet vererek, olumlu müşteri deneyimi yaratabilme stratejisi markalar tarafından sağlanıyor. Halihazırda birçok marka tarafından herkesin alışık olduğu; "talep topla-analiz et-harekete geç" stratejisi kullanılıyor. Bununla birlikte bu sürece dijital pazar yerlerinin, bayilerin veya harici satıcıların dahil olmasıyla yönetilmesi güç operasyonel bir yük markalar için doğuyor.

Yetkili Servis Süreçleri Nasıl Yönetiliyor?

Yetkili servis tarafında yaşanan herhangi bir bekleme veya problem direkt olarak müşteri deneyimine etki ediyor. Bu kapsamda gelen talepler çeşitli kanallar vasıtasıyla servislere iletilmeye çalışılıyor. Özellikle çağrı merkezleri tarafından alınan bildirimler ile beraber süreç tetikleniyor. Beraberinde şirket için CRM veya harici altyapılar ile süreç marka tarafından yönetiliyor. Ancak sürece ilişkin detaylar müşterilere kolaylıkla aktarılamıyor. Bu noktada sağlanamayan şeffaflık sebebiyle müşteri tarafından sürece ilişkin sorgulama talepleri ek iş yükü olarak markalara geri dönüyor. Harici bir bayi veya pazaryerinin sürece dahil olmasıyla, zincire bir halka daha ekleniyor. Aslına bakarsanız zincire eklenen her bir halka operasyonel yükü ve potansiyel süreyi arttırıyor. Ayrıca bu halkalar özgün sorunlarını beraberinde getiriyor. Örneğin; herhangi bir süreç için satın alımın yapıldığı bayi ile iletişime geçilmesi, bayiden talebin oluşturulması, servis ile iletişimin sağlanması ve eyleme geçilmesi. Günün sonunda kulaktan kulağa oynarcasına nihai talep ve veri, ilk etaptaki netliğini yitirebiliyor. Buda yapılan analizlerden tutunda tahminlemelere kadar bir çok çalışmanın doğruluk oranını düşürüyor. Aslına bakarsanız oldukça basit görünen bir süreç dahi; adım adım markaların stratejilerine, servislerin sunduğu hizmetin kalitesine etki ediyor. Peki egaranti ile yetkili servis süreçleri nasıl iyileştiriliyor?

Yetkili Servis Süreçlerinizi egaranti ile Yönetin!

egaranti denilince akıllara garanti süreçlerini dijital ortama aktaran bir web uygulaması geliyor. egaranti ile markaların yetkili servis süreçlerini yönetebilecekleri, müşterilerine şeffaf bir şekilde hizmet verebilecekleri altyapıda uygulamamız ile kullanımınıza sunuluyor. Bununla birlikte akıllara sürecin egaranti tarafındaki özeti geliyor:

1- Taleb oluşturulur,

2- Talep yazılı veya görsel bir şekilde servise iletilir,

3- En yakın yetkili servis aksiyon alır,

4- Müşteri egaranti üzerinden takibini sağlar. (tamirde, kargoya verildi, teslim edildi gibi...)

5- Hizmet tamamlanır.

Beş adımda ele alabileceğimiz süreç tamamıyla dijital ortamda gerçekleşiyor. Bu sayede firma tarafından belirlenen standartlar ile süreç kolaylıkla yürütülüyor. Aslına bakarsanız bu süreçte tamamıyla ortadan kaldırılan kulaktan kulağa metodu sayesinde veriler çok daha doğru bir şekilde depolanıyor. İhtiyaç duyulması halinde veriler kolaylıkla analiz edilerek potansiyel fırsatlar ve stratejiler ölçülebilir bir şekilde ortaya koyulabiliyor.

egaranti çözümleri ile süreçlerini dijitale taşımak isteyen markalar kullandıkları altyapılara web tabanlı çalışan uygulamamızı kolaylıkla entegre edebiliyor. Bu sayede markaların ilgili alanda çalışma ekosistemleri baştan aşağıya değişmiyor. İlgili çalışma ekosistemi günün sonunda kolaylıkla iyileştiriliyor. egaranti ile beraber yetkili servis süreçleri dijital ortamda yönetilebilen, bayi veya pazaryeri karmaşasını ortadan kaldırılmış ve tüketiciye çok daha hızlı ulaşılabilen şekilde hayat buluyor. Yetkili servis süreçlerinizi egaranti ile dijital ortama taşımak için bizimle buradan iletişime geçebileceğinizi unutmayın. egaranti ile kalın!🚀

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et