Perakende Dünyası Müşteri Deneyimi için Yenilikçi Bir Zemin Oluşturuyor

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Dijital dönüşüm perakende ve müşteri deneyimi dünyasını gerçekten değiştirdi. Sektörün oyuncuları, çevrimiçi alışveriş, uygulamalar ve çok kanallı iletişimin yalnızca son on yılda biriktirdiği artan sayılarla görüldüğü gibi, inovasyonun daha fazla müşteri ve daha fazla satış çekme stratejilerini yeniden tanımlamada nasıl büyük bir rol oynadığını anlıyoruz.

Girişimler, markalar ve müşterileri arasındaki köprü olma rolünü oynamaya devam ediyor. Müşterilerle web platformlarda iletişim kurmak hiç bu kadar kolay olmamıştı ve perakendeciler artık ürün satmak ve kar elde etmek isteyen başka bir perakende markası olmak yerine izleyicileriyle daha iyi iletişim kurmanın birçok faydasını elde ediyorlar. Bugün, akıllı uygulamalar her yerdedir ve perakendecilerin uygulama içi ödeme gibi özellikler sunmasına olanak tanır, böylece müşteriler satın alımlarını kendi rahatlıklarında seçebilir ve geldikleri anda fiziksel bir mağazadan çıkabilirler. Perakendeciler ayrıca, daha iyi bir ürün görüntüleme ve müşteriler için daha etkileşimli bir deneyim için yol açan artırılmış gerçekliği (AR) kullanmaya başladılar.

Markalardan Müşteri Deneyimi Örnekleri

Bugünün durumu bakarken, perakende markaları ve şirketleri, müşteri deneyimi araçları ile birlikte inovasyonu takip etmenin asla durmaması gerektiğini anlamalıdır. Tüketici elektroniği markalarından biri olan Apple’ı olduğu gibi yazmayın. Yıllarca teknoloji dünyasına öncülük ettikten sonra bile, Apple etkilemeye devam ediyor. İşlemcilerini cihazlarında daha hızlı performans için zorladığı için 2021’de en yenilikçi 50 şirketten biri seçildi. Apple, hem cep telefonlarında hem de kişisel bilgisayarlarda ACSI puanlarına liderlik ediyor. 2021’de cep telefonu satışları sektör genelinde düşse bile Apple, müşterilerin ne istediğini dinleyerek ve Apple Card, iPhone 11 ve Apple TV + dahil hizmetler gibi proaktif çözümler üreterek yenilik yapmaya devam etti. Apple, önde gelen perakende çalışanlarından üst düzey yöneticilere kadar tüm çalışanların yönetici muamelesi gördüğü güçlü bir çalışan deneyimine sahiptir. Saygıya dayalı kültür, ürünler üzerindeki insanlara odaklanır ve heyecanlarını her müşteriyle paylaşmak için ellerinden gelenin en iyisini yapan, ilgili ve tutkulu çalışanlardan oluşan bir ortam yaratır.

İnovasyona tutunan bir diğer perakendeci ise, ABD’de milyonlarca kişiye sağlık danışmanlığı sunmayı amaçlayan bir şirket olan Walmart. Bugün, tüm Amerikalıların% 90’ı bir Walmart’tan on mil uzakta yaşıyor. Bu sayede Walmart şu anda mevcut mağazalarda ülke genelinde diş, görme, genel tıp ve ruh sağlığı uzmanlığı sunan klinikler oluşturarak kırsal alanlarda sağlık kliniklerine olan ihtiyacı gidermeyi planlıyor. Ek olarak, bu klinikler ayrıca müşteriler için grip testleri, muayeneler ve göz testleri sunmaktadır.

Müşterinize daha yakın olmak için harika ürün veya hizmetlerden daha fazlası gerekir. İkisini bir araya getirmek için olağanüstü bir müşteri deneyiminin yanı sıra yeniliğe de büyük ihtiyaç vardır.

Daha fazlasını öğrenmek ister misin?
https://egaranti.com/

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et