Müşteri Güvenini Artırmak için Garanti Yönetiminin Önemi

bir yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Müşteri güvenini arttırmak, markaların müşteri tarafındaki imajını tamamlayan en önemli kavramlardan bir tanesi. Peki müşterilerimizin güvenini arttırmak için garanti süreçlerinin yönetimi ne kadar önemli?

Her geçen gün artan rekabet ortamında markalar için müşterileri elde tutmakta ayrı bir maliyet konusu. Bununla birlikte markaların çeşitli sadakat programları ile müşterileri içeride tutmaya çalıştığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu noktada müşterilerin güvenini kazanmakta, hem sunulan hizmet hem de yapılan çeşitli faaliyetler ile oldukça önemli. Bugün değineceğimiz konu; garanti yönetiminin müşteri güvenine olan etkisi.

1. Garantinin Ne Olduğu ve Faydaları

İlk olarak garanti kavramının ne olduğunu detaylı bir şekilde ele almamız gerekiyor. Garanti, kelime olarak güvence anlamına geliyor. Sunulan hizmetin veya satılan ürünün ardından müşteriye sağlanan güvence beraberinde memnuniyeti getiriyor. Garanti sayesinde hem müşteri hem de satıcı tarafında bazı haklar netleşirken; güven ortamı beraberinde aşağıdaki faydaları getiriyor:

  • Ürünün veya hizmetin zayıf noktalarının tespit edilmesi,
  • Müşteri memnuniyetinin sürdürülebilir şekilde sağlanması,
  • Ürün değer önerisine ilişkin sürenin öngörülebilir olması,
  • Müşterilerin ihtiyaçlarının kolaylıkla giderilmesi,
  • Hizmetlere kesintisiz devam edilmesi,
  • Garanti süreçlerinin analizi ile pazara ilişkin yeni fırsatların fark edilmesi.

2. Müşteri Güveni için Garanti Yönetiminin Önemi

Müşteri güveninin kazanılması yukarıda da bahsettiğimiz gibi bütün markalar için olmazsa olmaz kritik başarı faktörlerinden bir tanesi. Bununla birlikte bu güvenin kazanımı için garanti yönetiminin kavramı da oldukça önemli. Garanti süreçlerinin doğru yönetilmesi ile beraber satılan ürün yada hizmetinizin arkasında ne kadar durduğunuzdan tutunda, markanızın müşterilerinize sunduğu deneyime kadar bütün noktalar hızlı bir şekilde etkilenebiliyor. Garanti yönetimi ilk başta müşterilerin güvensiz ortamını ortadan kaldırarak; marka tarafından beklenen güven ortamını müşteriye sunmak için uygulanmaktadır. Oluşan bu ortam beraberinde verimlilik artışı ve mali koruma gibi birçok kazancı müşterilere kolaylıkla sağlayabiliyor. Bu yüzden garanti yönetimi müşteri güvenini ve sadakatini sağlamak için oldukça kritik bir süreç.

3. Uygulanan Garantilerin zamanla Optimize Edilmesi

Garanti süreçlerinin zamanla optimize edilmesi geleneksel yöntemler ile oldukça uzun süreler alabiliyor. Bu süre kapsamında da müşteri portföyü kolaylıkla olumsuz etkilenebiliyor. Optimizasyon sürecinin web tabanlı uygulamamız ile beraber yönetilmesi halinde ise ihtiyaç duyulan süreçler çok daha hızlı tamamlanabiliyor. Bununla birlikte uygulanması gereken garantilerin hızlı, şeffaf ve kontrol edilebilir hale gelmesi sayesinde müşteri güveni kolaylıkla sağlanabiliyor.

egaranti ile beraber müşterilerimize sunduğumuz yasal garantiler ve ek garanti hizmetleri tek bir platformdan takip edebiliyoruz. Hızlı bir şekilde kullanmaya başlayıp garanti süreçlerimizi egaranti bünyesine taşımamız halinde; optimizasyon süresi kısalırken, zaman aralığında müşterilerimize sunduğumuz garanti süreçleri de olumsuz etkilenmiyor.

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et