Kurulum Gerektiren Ürünleri Teslim Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Kuruluma ihtiyaç duyan bir ürün satın aldığımızda ürünün kurulumuna ilişkin bir çok soru işareti beraberinde akıllara geliyor. Bugün sizlerle beraber kurulum gerektiren ürünleri teslim aldıktan sonra yapmamız gereken noktalara değiniyoruz.

1- Kurulum Garanti Kapsamını Etkiliyor Mu?

Bazı ürünlerin kurulumunun yetkili servis tarafından yapılmaması halinde, ilgili ürün otomatik olarak garanti dışı kalıyor. Örneğin bu durum 32" ve üzeri televizyonlarda geçerli. Aynı durum beyaz eşyalar içinde mevcut. Bu yüzden satın aldığımız ürünün garanti kapsamı ve kurulumunun detaylarını paketi açmadan önce irdelemekten gerekiyor. Ayrıca ilgili ürünün garantisi ürün garantisi kurulum tarihinde başlıyor.

2- Topraklı Priz Hattına Dikkat Edin

Ürünün kurulumunun prize uzak bir noktada yapılması halinde, direkt olarak üçlü prize veya uzatma kablosuna başvuruluyor. Çünkü yüksek enerji tüketen ürünlerin topraklı priz ile kullanılmaması halinde dönüşü mümkün olmayan arızalara ortaya çıkabiliyor. Bu arızalar hem ürününüze hem de elektrik hattımıza ciddi hasarlar verebiliyor.

3- Tesisatlar İçin Profesyonelden Destek Alın

Elektrik veya su tesisatının makinelerin yanına çekilmesi ve doğru bir şekilde makineye bağlanması için bir bilenden yardım almamız gerekiyor. Tesisatlar binalar için belli bir plan içerisinde hazırlanıyor. Bu planda değişiklik yapmak istediğimizde; bizim tarafımızda yapılan 10 birimlik iş, bir bilene göre 1 birim gibi işleyebiliyor. Ayrıca yapılan işlemler teknik altyapının desteği göz önünde bulundurularak, optimum şekilde gerçekleştirilebiliyor.

4- Ortam Koşullarını Göz Önünde Bulundurun

Ortam koşullarına hem satın alım öncesinde hem de satın alım sonrasında dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin, buzdolabının evin en sıcak konumuna yerleştirilmesi, beraberinde yüksek enerji tüketimini getiriyor. Televizyonların ekranlarının yansıması ile kullanım deneyimimizin düşmesi de bir başka örnek. Bu yüzden satın alım öncesinde dikkat ettiğimiz boyutlar, teknik özellikler kadar kurulumun yapılacağı alanı da dikkatli bir şekilde incelememiz gerekiyor.

5- Kurulum Ücretini Sorgulayın

Kurulum gerektiren ürünlerin birçoğu ücretsiz kurulum hizmeti ile beraber müşterilere sunuluyor. Bununla birlikte bazı durumlarda kurulumun sonunda servisler tarafından ücret talep edilebiliyor. Bu talebin ardından satın aldığınız ürünün kurulum detaylarını sorgulamamız gerekiyor. Ücretsiz kurulum hakkımız bulunuyorsa, ilgili markanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek hakkımızı aramamız gerekiyor.

Bugün sizler için kurulum gerektiren ürünlerin teslim aldıktan sonra yapmamız gereken noktalara değindik. Listeyi çok daha farklı şekilde düzenleyerek, farklı noktalar ile ele alabiliriz.

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et