Hepsiburada ile Api Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

2 yıl önce   •   3 dakikalık okuma

egaranti

Hesap Yönetimi menüsü Ek Ürünler sekmesinden Hepsiburada Uygulamasına ‘na geliyoruz.

Hepsiburada API bilgisi almak için hepsiburada.com üzerinden mağaza panelimize giriş yapıyoruz. Sol menüde bulunan Yardım sekmesinden Satıcı Destek bölümünde Satıcı Destek Talep Formu bağlantısına tıklıyoruz. Karşımıza Hepsiburada Talep sayfası geliyor.

Buradan API Entegrasyon başlığı altında yer alan API Entegrasyon İşlemleri yazısına tıklayarak gelen sayfada yer alan bilgileri doldurarak API hesabımızı oluşturuyoruz. Bu sayfada dikkat etmeniz gereken tek şey Konu kutucuğuna “ API ”, Mesaj kutucuğuna ise “ Merhaba, egaranti_dev developer hesabı ile API entegrasyon yapıyoruz. Bunun için bir API kullanıcı adı ve merchantid rica etmekteyiz. Sistem çalıştığından dolayı deneme hesabına gerek yoktur direk API bilgilerini verebilirsiniz. Saygılarımızla. ” yazmanız gereklidir. Bu işlemin sonucunda API hesap bilgilerimiz hepsiburada.com üzerinde kayıtlı olan e-posta adresinize mail yoluyla iletiliyor.

Hepsiburada API hesabımızı oluşturduktan sonra egaranti ile ilgili API tanımlamalarımızı yapabiliriz. Mağaza Adı kutucuğuna hepsiburada’daki mağaza adınızı yazıyoruz. Satıcı Numarası kutucuğuna mail yolu ile gelen Satıcı Numarasını yazıyoruz. Ve bilgileri kaydet diyoruz.

Tüm adımları tamamladıktan sonra Bilgileri Kaydet butonuna tıklayarak işleminizi sonlandırıyorsunuz.

Daha sonra hepsiburada.com üzerindeki ürün listenizin aktarım işlemini başlatmak için egaranti paneli üzerinde Ürünler sayfasında İçe Aktar butonuna tıklıyorsunuz. Açılan sayfada Entegrasyonlar - Hepsiburada 'yı seçerek Hepsiburada üzerinden dışa aktardığınız Excel formatlı dosyayı seçerek aktarım işlemini başlatabiliyorsunuz. Bu işlem süresi Hepsiburada ’daki ürün listenizin sayısına göre değişkenlik gösterebilir.( Ortalama 500 adet ürün birkaç dakika sürmektedir.)

Uygulama Hakkında

Hepsiburada entegrasyonu özellikleri nelerdir? Hepsiburada üzerinden aldığınız siparişler egaranti’ye hızlıca aktarılır ve otomatik olarak garanti belgesine dönüştürülür. Hepsiburada Pazaryeri entegrasyonu sayesinde; Oluşturduğunuz site üzerinden aldığınız siparişlerinizi egaranti’ye aktarın, elektronik garanti belgeleriniz otomatik oluşsun. Garanti belgesini dilerseniz sistem içerisinde oluşturduğunuz şablonlarla yazdırın. Dilerseniz e-Garanti & e-Arşiv formatında müşterilerinize gönderin. Webhook entegrasyon modeli sayesinde, Hepsiburada siparişleriniz egaranti'ye yansır ve siparişlerinizde otomatik olarak garanti belgesi oluşturulmaktadır.

Üretici ve ithalatçı marka olarak garanti süreçlerinizi yönetmenize nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

Demo Talep Edin

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et