Garanti yönetimi hem kurumsal kaynakların hem de risklerin yönetimi noktasında oldukça önemli bir yere sahip. Bununla birlikte garanti yönetim süreçlerinin detaylandırılması ve doğru analiz edilmesi ile bir çok kazanımın daha uygun maliyetle elde edilmesi mümkün hale geliyor. Bu hafta sizler için garanti yönetiminin önemi ve etkilerini ele alıyoruz.
1. Garanti Yönetiminin İmajı Çalışmaları
Sunulan hizmet veya ürünün pazarlanması aşamasında marka imajının önemi herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Bununla birlikte imajı doğru bir şekilde yönetilen şirketler, müşteriler tarafından çok daha kolay kabul görebiliyor. Bu imajın iyileştirilmesinde en büyük etkenlerden başında ise satış sonrası hizmetler ve müşteri deneyimi geliyor. Markanın imajına güvenilerek satın alınan ürünün ardından satış sonrasında sunulan olumsuz deneyim, markanın imajını tamamıyla yerle bir edebiliyor.
Garanti yönetiminin şeffaf, ulaşılabilir ve hızlı bir şekilde yönetilmesi sayesinde hem satış öncesinde hem de satış sonrasında müşteriye gösterilen marka imajını büyük ölçüde olumlu etkiliyor. Bu noktada müşterilere sunulan büyük kazanımlar bir kenara, markalarda veriyi merkeze katarak; hem ürünü hem de bütün süreçleri gerçek veriler ile iyileştirebiliyor. Gerçek verilerin beraberinde getirdiği veri analizi çalışmaları ise risk yönetimi noktasında firmalara gerçekçi projeksiyonları kolaylıkla gösterebiliyor. Buda beraberinde geçmişte gelen etkileşimler ile gelecekteki faaliyetlerini geliştirmelerini sağlıyor. Ayrıca anlık olarak fark edilmesi oldukça zor olan düşüklüklerin ve müşteri analizlerinin takip edilmesine olanak sağlıyor.
2. Garanti Yönetimi ve Müşteri Faydası
Müşteri faydası noktasında garanti yönetimi; şeffaflığı, hızı ve sunulan ek hizmetleri ile öne çıkıyor. Müşteriler markanın garanti yönetimi sürecinde, çözüm odaklı olmaya, şeffaflığa, hıza ve sunulan çözümlere büyük önem gösteriyor. Garanti yönetimini hızlandırarak müşterilerin taleplerine çözüm üretebilen firmalar, müşteri faydasını da beraberinde iyileştiriyor. Bu noktada müşterilerin markadan bağımsız bir şekilde satın aldıkları birçok farklı ürünü tek bir uygulama üzerinden takip edebilmeleri büyük bir faydayı beraberinde doğuruyor. Markaların bu platformu müşterilere sunması ise başlı başına operasyonel bir iş doğururken, tek platform olgusunu da karşılayamıyor. Tam olarak bu noktada garanti yönetimini egaranti bünyesine taşıyan markalar, müşterilerine bu platformu operasyonel anlamda herhangi bir işçilik ayırmadan kolaylıkla sunabiliyor.
3. Garanti Yönetimi ve Sosyal Etkileri
İyileştirilen garanti yönetimlerinin beraberinde güven ortamını geliştirdiği çok büyük bir gerçek. Taleplerine karşılık hızlı ve şeffaf şekilde sonuç alan müşteriler, markalara ve bu süreçte iletişimde bulundukları insanlara karşı kendilerini daha güvenli hale geliyor. Buda beraberinde toplumsal açıdan gelişimi getiriyor. Garanti yönetiminde elde edilen veriler demografik ve tüketim alışkanlıkları noktasında da büyük bir anlam ifade ediyor. Verimli garanti yönetim süreçleri ile beraber bir toplumun veya bir bölgenin tercihleri, sakındıkları ve istekleri kolaylıkla anlık olarak fark edilebiliyor. Toplumsal bazda olumsuz veya değiştirilmesi gereken senaryolar için ise kolaylıkla önlem alınabiliyor. Ayrıca sosyal hayatımızda olumsuz durumların çok daha öngörülebilir hale gelmesini sağlıyor.
Günün sonunda garanti yönetiminin markanın imajı, müşteri faydası ve sosyal açıdan oldukça önemli olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Bu noktada garanti yönetim süreçlerinizi dijitalleştirerek, bahsettiğimiz tüm girdileri sağlayarak; olumlu etkileri kolaylıkla gerçekleştirmek, web tabanlı çalışan egaranti ile mümkün.