Garanti Süreçleri ve Müşteri İzlenimleri

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Garanti süreçleri denildiğinde akıllara genellikle olumsuz senaryolar gelse dahi; bu süreç müşteriyi elde tutma, ona ilgi gösterme ve sorunu çözmeyi hedefleyen bir süreç. Elbette her marka için bu süreç aynı anlamı ifade etmese de; müşterisini elde tutmak isteyen ve ona verdiği değeri hissettirmeyi amaçlayan markalar için oldukça önemli bir alan.

Garanti süreçleri ile beraber müşterilerde bir çok farklı izlenim bırakılabilmekte. Bu süreç dahilinde takınılan tavır, ürüne olan güveninizden tutunda, müşteriye gösterdiğiniz ilgiye kadar bir çok noktayı müşteri tarafında uyandırır. Örneğin; ek garanti hizmetini sunarken; "bu hizmete ihtiyacınız var, yoksa ürün ile ilgili sorun yaşarsınız" alt metni ile sunulan hizmet , ürüne olan güveniniz noktasında olumsuz bir hava yaratacaktır. Bununla birlikte bu sürecin yönetimi de pazarlama faaliyetlerine dahildir diyebiliriz. Tam aksi bir durumdan örnek vermemiz gerekirse; "bu hizmet ile beraber ürünü uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz" alt metnine sahip bir faaliyetin müşteri tarafında oluşturacağı izlenim bambaşka olacaktır.

Garanti Süreçleri ve Müşteri Kimlikleri

Tüketim alışkınları ile değişen gündelik hayatımızın sahip olduğumuz kimlikleri de etkilediğini söylememiz mümkün. Bu etkinin ise değişimi noktasında da garanti süreçlerinin etkisi mevcut. Bununla birlikte müşterilerin kimliklerine olan etkiyi olumlu yönlendiren ürünlere yönelmeleri oldukça normal. Bu etkiyi müşterilere doğru aktarmak ise; firmalar tarafından yönetilen bu sürecin katkısını, olumlu bir şekilde oluşturmasından geçiyor.

Müşterilerin yukarıda bahsettiğimiz bu olumlu etkiyi ise birinci elden deneyimleme ihtiyacı artık bulunmuyor. Ortak alanlarda paylaşılan bilgiler ile beraber ilgili markanın garanti süreçlerini yönetme noktasındaki bilgilere kolaylıkla erişilebiliyor. Bununla birlikte müşteriler bu bilgiler doğrultusunda ürün seçimlerini hızlı bir şekilde değiştirebiliyor.

Müşteri Memnuniyetini Merkeze Alma

Müşteri memnuniyetini merkeze alarak yönetilen garanti süreçleri ile kulaktan kulağa yapılan reklamlar müşteri memnuniyetini kolaylıkla dışarı yansıtabilir. Bu yansıma ise beraberinde yeni müşterileri getirecektir. Bu sayede çok yüksek bütçeli reklamlar yerine sunulan bir hizmeti başarılı yöneterek hem işinize hem de müşterinize kolaylıkla değer katabilirsiniz. Garanti süreçlerinde müşteri memnuniyetini merkeze almanın geri dönüşü yalnızca tek bir alanı değil, markayı bütünüyle olumlu etkilemektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki garanti süreçleri yalnızca müşteriler için yönetilen bir süreç değildir. Garanti süreçlerinde toplanan bilgiler ile ihtiyaç duyulan AR-GE çalışmaları kolaylıkla tespit edilebilmekte.

egaranti ile Yönetilebilir Garanti Süreçleri

Garanti süreçlerinin yönetilmesi noktasına değindik. Peki bu süreci nasıl yönetilebilir hale getirebiliriz? Elbette egaranti ile yönetebilirsiniz. egaranti ile yöneteceğiniz garanti süreçlerinizi müşteriler için oldukça şeffaf, takip edilebilir ve belki de en önemlisi sürdürülebilir hale getirebilirsiniz. Bununla birlikte her türlü geri bildirimi, takibi ve olası sorunları kolaylıkla yönetebilirsiniz. Geçmişe yönelik verilerinizi de kolaylıkla analiz edebileceğinizi de düşünürsek; ürünlerinizin geliştirilebilecek bazı noktalarını tek bir kanaldan tespit etmeniz mümkün. Ayrıca gün geçtikçe her alanda dijitalleşen ekosistem içerisinde; garanti süreçlerinizi dijital bir platform üzerinden takip ediyor oluşunuz; müşterilerinizin gördüğü teknolojik yüzünüze de kolaylıkla katkı sağlayacaktır.

"Garanti Belgesi Verilmesi Zorunlu Olan Ürünler"

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et