Ev Aletlerinde Sürdürülebilirlik

bir yıl önce   •   3 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Hepimizi ilgilendiren bir mesele olan sürdürülebilirlik, hayatımızın her anında dikkat etmemiz gereken bir hale geliyor. Bununla birlikte satın alınan ürünlerin pazarlama faaliyetlerinden tutunda, müşteri deneyimine kadar bir çok noktada değinilen sürdürülebilirlik konusunu bu hafta ev aletleri için detaylandırıyoruz.

Hızla gelişen teknoloji beraberinde akıllı ev aletlerinin yaygınlaşmasına ve gündelik hayatımızda daha fazla bulunmasına neden oluyor. Aslına bakarsanız bu aletlerin amacı, evleri daha akıllı ve daha verimli hale getirmek yönünde. Fakat, bu aletlerin bizlere sundukları ile çevreye ve sürdürülebilirliğe olan etkisi de göz önünde bulundurulması gereken bir konu. Bu yüzden özellikle son yıllarda hem arz hemde talep anlamında yükselişe geçen ev aletleri sektörü sürdürülebilirlik konusuna dikkat çekmeye başladı. Bununla birlikte üreticiler, ev aletlerinin enerji tasarruflu olması ve atıklarının azaltılması için çalışmalarını her geçen gün somutlaştırıyor. Ayrıca ürünlerde kullanılan bileşenlerin daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olması için daha dayanıklı malzemeler kullanmayı tercih eden üreticiler de bulunuyor.

Sürdürülebilirlik konularına dikkat eden pek çok akıllı ev aleti markası bulunuyor. Bu sayı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Akıllı ev aletleri sektöründe sürdürülebilirlik ile öne çıkan birkaç üreticiyi inceleyecek olursak bizleri aşağıdaki liste bekliyor:

1. Braun

Braun dünya genelinde üretim yapan bir ev aletleri üreticisi. Bununla birlikte Braun ürettiği ürünlerin büyük bir kısmını global pazara yönelik ürettiği için belli bir standardizasyona ihtiyaç duyuyor. Bu standardizasyon ise beraberinde daha sürdürülebilir materyalleri, daha uzun süreler kullanılabilen nihai ürünleri getiriyor.

2. Dijitsu

Dijitsu, televizyon, vantilatör, klima, hava soğutucu, su sebili, buz makinesi ve derin dondurucu gibi birçok farklı ürün üretiyor. Bununla birlikte dayanıklılık, yüksek kalite ve kolay ulaşılabilirlik hedefiyle faaliyetlerine devam eden marka, gerek enerji tüketimi gerekse ürünlerde kullanılan materyaller noktasında sürdürülebilirlik olgusuna dikkat çekiyor.

3. Fakir

Almanca Familie ve kurucusunun soyadı Kicherer'in birleşiminden doğan Fakir, teknolojiyi evlere taşıma misyonu ile yoluna devam ediyor. Bununla birlikte 1985 yılında Türkiye pazarına Saruhan Şirketler Grubu güvencesi ile giren üretici, geniş ürün yelpazesi ve Alman teknolojisi ile beraber ürünlerinin %20'lik kısmını global olarak üretiyor. Bununla birlikte Fakir, hem enerji tüketimi hem de nihai ürün materyallerinde standardizasyonu getiriyor. Sahip olduğu Ar-Ge gücü sayesinde Fakir, ürettiği ürünlerde hem enerji tüketimi hem de materyal seçimi noktasında sürdürülebilirlik olgusuna büyük bir önem veriyor.

4. Nest

Nest, Google tarafından satın alınan bir şirket. Bununla birlikte Nest, akıllı termostatlar, kameralar ve güvenlik sistemleri gibi aletler üretiyor. Enerji tasarrufu sağlamaya yönelik çalışmalarına Ar-Ge çalışmaları ile devam eden Nest,  ürünlerinin atıklarını azaltmak için geri dönüştürülebilir malzemeler kullanmaya devam ediyor.

5. Philips Hue

Philips Hue, akıllı aydınlatma sistemleri üretiyor. Sürekli olarak kullanılan bu sistemlerin enerji tasarrufu sağlaması hem üretici hemde tüketici tarafında oldukça önemli. Bu yüzden Philips Hue ürünlerinin enerji tasaruffu sağlamasına büyük önem veriyor.  Aynı zamanda, ürünlerinin daha uzun ömür süresine sahip olması için güç kaynaklarını değiştirilebilir şekilde ayarlayarak müşterilere sunuyor.

Sonuç olarak, akıllı ev aletleri sektörü, yükselişi ile beraber sürdürülebilirlik konularına daha fazla önem vermeye başladı. Bu da daha verimli ve çevreye dost teknolojik ürünlerin üretilmesine neden oluyor. Ancak bu konunun daha fazla çalışma yapılması gerektiği de unutulmamalı. Bu yüzden tüketici tarafında da sürdürülebilirlik konularına daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor.

"Müşteri Güvenini Artırmak için Garanti Yönetiminin Önemi"

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et