Apple Ürünleri için İade, Garanti Şartları ve Tüketici Hakları Neler?

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Canalys analiz şirketi tarafından yapılan araştırma ile 2021 yılının son çeyreğinde akıllı telefon pazarında 22%lik pazar payı ile lider olan Apple tarafının iade politikası, Apple garanti şartları ve tüketici haklarına birlikte yazımızda göz atalım.

Apple ürünlerine sahip olan tüketiciler kusurlu bir ürün ile karşılaşmaları halinde özellikle 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanun uyarınca düzenlenen Garanti Belgelerine İlişkin Yönetmelik’te yer alan haklardan faydalanabilmektedirler. Bununla birlikte Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, kullanıcılara sunulan isteğe bağlı bir üretici garantisidir.  Bu sayede tüketiciler ülkemizdeki tüketici kanunu kapsamındaki haklardan ayrı olarak da haklara sahip olurlar.

Apple İade Politikası

Tüketici olarak herhangi bir ürünün alınması ve belirtilen sözleşmelerin imzalandığı günden itibaren yedi gün içerisinde isteğe bağlı olarak ürün veya hizmeti reddetme ve sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptirler. Bu noktada herhangi bir vazgeçme ihbarı ile beraber Apple, ürünlerini geri almayı taahhüt ediyor.

Apple Store’dan satın alınan herhangi bir ürünün teslim alındığı günden itibaren 14 gün içerisinde ise yapılacak herhangi bir iptal niyeti ile birlikte ürünün iadesi gerçekleştirilebilir. Bu süreç içerisinde marka, ürünü orijinal makbuzu, orijinal ambalajı ve birlikte gelen aksesuarlarıyla iadenin yeterli olduğunu belirtmektedir. Bu noktada iptal niyetinde bulunduktan sonra, iade etmek veya sizden teslim alınmasını ayarlamak için tüketicilerin 14 günlük süresi daha olur. Ayrıca ürünü veya ürünün gönderildiğine ilişkin belge Apple tarafına ulaştığı günden itibaren geri ödeme, ilk ödeme yöntemine göre 14 gün içerisinde gerçekleştirilir. Bu noktada Apple internet sitesinde paylaşılan ürünlerin kusurlu veya uygun olmama gerekçeleri olmaksızın iade edilemeyeceğini bildiren liste aşağıdaki gibidir:

  • Önceden açık bir şekilde onay vererek ve vazgeçme hakkını kaybettiğinizi kabul ederek indirmeye başladığınız elektronik yazılım indirmeleri.
  • Yazılım Güncelleme Programı abonelikleri, iTunes Hediye Kartları, Apple Store Hediye Kartları ve tüm Apple Geliştirici ürünleri.
  • Hediye paketleme gibi, önceden açık bir şekilde izin verdiğiniz ve tamamlandıktan sonra vazgeçme hakkını kaybetmeyi kabul ettiğiniz hizmetler tam olarak yerine getirildikten sonra iptal edilemez. Hizmetler tam olarak yerine getirilmemişse ve hizmetlerin yerine getirilmesine hizmet sözleşmesinin imzalanmasını takip eden 14 gün içinde başlanmasını talep ettiyseniz, hizmet sözleşmesinin iptal etme niyetinizi bize ilettiğiniz tarihe kadar yerine getirilen hizmetlerle orantılı bir tutarı ödemeniz istenir.
  • Teslimattan sonra açılmış kapalı paket içindeki belirli bilgisayar yazılımları.

Apple Garanti Şartları

Apple garantiyi geçerli saymadığı durumları özetlemek gerekirse aşağıdaki liste bizleri beklemektedir:

  • Arızanın malzemedeki veya işçilikteki bir kusur nedeniyle ortaya çıkmadığı durumlarda piller ya da koruyucu kılıflar gibi zaman içinde yıpranacak şekilde tasarlanmış sarf malzemeleri
  • Arızanın işçilikteki bir kusur nedeniyle ortaya çıkmadığı durumlarda çizikler, çukurlar ve bağlantı noktalarındaki kırık plastikler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere dış görünüm hasarları
  • Apple Ürününün teknik özelliklerini karşılamayan, üçüncü taraflarca sağlanmış parça veya ürünlerle birlikte kullanımdan kaynaklanan hasarlar
  • Kaza, kötüye kullanım, hatalı kullanım, yangın, deprem veya başka dış etkenlerden kaynaklanan hasarlar
  • Apple Ürününü kullanım kılavuzunda, teknik özelliklerde veya yayımlanmış diğer Apple Ürünü kılavuzlarında belirtilenden farklı bir şekilde kullanmaktan kaynaklanan hasarlar
  • Normal yıpranmadan kaynaklanan veya Apple Ürününün normal şekilde eskimesi nedeniyle oluşan hasarlar”

Listenin ve Apple garanti şartları ve tüketici haklarının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et